12 qualities you should consider before buying a home.

1. Vleresimi real i tregut- cmimi i studiuar

Padiskutim qe cmimet per nje shtepi, variojne ne baze te zones qe synojme, ndaj eshte e udhes qe te konkatohet me specialistet e fushes, te cilet me profesionalizem, e bazuar mbi studimet e tregut, do tju ofrojne cmime mbi vlersime reale!

2. Cilesi ndertimi mbi mestaren.

Kur marim hapin e madh te blerjes se nje shtepie, kemi parsysh qe qendrimi ne te presupozohet te jete afatgjate, ndaj elemnt shume i rendesishem, eshte edhe cilesia e ndertimit (ku do te prfshihen te gjitha materialet teknike te ndertimit) e cila duhet te jete padiskutim mbi mesataren!

3. Termoizolim per kursim energjie elektrike.

Termoizolimi tanime shihet si nje domosdohmeri per ambientet e shtepive tona. Ekspertet keshillojne qe ne rastet kur marim persiper blerjen e nje shtepie, termoizolimi, duhet te jete nje kusht! Teknikisht termoizolimi sherben per mbajtjen e temperaturave konstate ne shtepi, gje e cila perkthehet ne kursim energjie!

4. Hidroizolim cilesor.
E ndersa flasim per kushtet e domosdoshme qe duhet te plotesoje nje shtepi, per t’u quajtur ideale eshte padiskutim edhe hidroizolimi pasi elementi lageshti eshte nder elementet me te demshem per shendetin! 

5. Organizim funksional pa kollona, me ambiente te ndara qartesisht dhe te rregullta te cilat pershtaten ne cdo moment sipas nevojave te familjes.

Qe nje shtepi te jete vertete ideale, eshte shume e nevojshme qe te jete e projektuar per te qene funksionale e manovrueshme, sipas nevojave te familjareve!

6. Parkime te mundshme dhe te sigurta ne zone.

Kur nisim kerkimet per blerjen e nje shtepie eshte e rendesishme edhe pasja e nje hapsire parkimi! Ideale eshte blerja e parkimit ne te njejtion objekt por nese nuk eshte e mundur te pakten zona perreth te ofroje mundesi parkimi!

7. Prane sherbimeve dhe faciliteteve.

Nje zone e cila te te ofroje akses me sherbimet baze qe i duhen perditshmerise sone, do te ishte nje element perberes shume i rendesishem, ne ate qe ne do te quajme shtepi ideale!

8. E aksesueshme nga linja te transportit public.

Jo te gjithe disponojne automjete, por edhe ata te cilet i disponojne nuk kane perse t’i perdorin ne te gjitha rastet, ndaj kur shohim per blerjen e nje shtepie, duhet te kemi parasysh te shohim nqs prane saj ndodhen apo jo linja te transportit publik.

9. Orientim drejt diellit.

Eshte shume e rendesishme qe shtepia te jete e orientuar drejte diellit, kjo jo vetem per shkak te drites qe i ofron shtepise, gje qe e ben edhe me te bukur estetikisht dhe rrit frymen e optimizmit tek pjesetaret e saj, por edhe sepse drita e diellit konsiderohet si nje nder elementet me te mire te disinfektimit.

10. Egzistenca e ballkonit.

Pasja e nje ballkoni ne shtepi, eshte shume e rendesishme, kjo edhe sipas profesioniste!

Ballkoni ne shtepi eshte i rendesishem jo vetem sepse rrit ne metra katror siperfaqen e shtepise e te krijon iden se ken je shtepi te madhe, por edhe sepse te gjithe e kemi te nevojshme nje hapesire qe te sherbeje si oaz shlodhjeje, ku mund te ulesh lexosh dicka ne ajer te fresket apo edhe te shijosh kafen ose cajin ne shoqerine e familjareve!

11. Ajrosja dhe dritare normale.

Ajrosja e shtepise eshte nder elemntet kryesore, ndaj specialistet keshillojne dritare te permasave normale ne menyre qe te hyje dhe dale ajri! Nje shtepi me dritare te vogla nuk eshte e keshillueshme pasi aromerat e krijuara vetvetiu ne ambient, psh aromerat e gatimeve etj, do te qendrojne ne hapsirat e shtepise, duke e bere qendrim aspak te rehatshem!

12. Nese eshte ne process ndertimi zgjidhni me kujdes ndertuesin pasi siguria per perfundimin e saj eshte e para.

Pasja e nje shtepie pa dokumentacionin perkates, ju perjashton ju nga titulli “pronar” per te cilen ju keni investuar kursimet e jetes! Ndaj kujdes, duhet te keni para sysh se perpara se te vendosni ta blini pronen ju duhet te pyesni nese ka perfunduar apo jo procedura e nxjerrjes se certifikates se pronesise!

*E se fundmi, eksperienca ka treguar, se shtepia ideale, eshte ajo shtepi, e cila ne momentin e pare qe ti e sheh e ndjen se duhet te behet e jotja!